Categories
- اخبار روشمند (۱۰)
- انواع پست (۵)
- بلاگ (۴)
- مقالات (۵)
Popular Tags
با استفاده درست از مدل سرآمدی EFQM، با همراهی منطق RADAR می توان اطمینان حاصل نمود که همه روشهای مدیریتی مورد استفاده، توسط یک سازمان سیستمی منسجم و هدفمند است که پیوسته در حال رشد و بهبود است و باعث دستیابی به استراتژی مورد نظر سازمان میشود. به عبارت دیگر این مدل سرامدی به مدیران و رهبران سازمان اجازه میدهد که روابط علت و معلولی بین آنچه که در سازمان آنها انجام میشود و نتایجی که آنها به آن دست پیدا میکنند را درک کنند. همچنین با استفاده از منطق RADAR امکان انجام یک ارزیابی نیرومند از میزان سرآمدی در هر سازمانی ایجاد میشود. شکل مدل سرامدی EFQM و منطق RADAR به ترتیب در بالا آورده شده است.
در شکل فوق مدل سرآمدی EFQM نشان داده شده است که چهارچوبی بر اساس 9 معیار می باشد. پنج مورد از این معیارها مربوط به توانمند سازها و چهار مورد باقیمانده مربوط به نتایج می باشند. معیار توانمند ساز، این که یک سازمان چه کاری را انجام میدهد و چگونه میخواهد آن کارها را انجام دهد را پوشش میدهد. معیار نتایج چیزهایی که یک سازمان به آنها دست پیدا می کند را پوشش میدهد. نتایج بوسیله توانمند سازها ایجاد میشوند و توانمند سازها با استفاده از بازخورد ایجاد شده از نتایج بهبود پیدا میکنند. پیکانها که تاکید بر خاصیت دینامیکی و پویای مدل دارند، نشان دهنده یادگیری، قدرت ابداع و نوآوری برای کمک به بهبود توانمند سازها است که به نوبه خود منجر به بهبود نتایج میشوند. به منظور توسعه بیشتر معانی آنها، هر معیار به وسیله تعدادی از زیر معیارها پشتیبانی میشود. زیر معیارها اظهاراتی هستند که مثالهایی از چگونگی و انجام کارها به صورت معمول را که میتوان در سازمانهای سرآمد مشاهده نمود
مدل EFQM در ماژول آمار و اطلاعات نرم افزار پوینتر پیاده سازی شده است. اعداد مربوط به سال های متعدد در آن وارد شده است و تحلیل های مربوطه روی اعداد مذکور انجام گردیده است.
در زیر تصویری از نحوه محاسبات در این نرم افزار مشاهده می شود:
همانطور که در شکل فوق نشان داده شده است از امتیازهای مربوط به هر زیر معیار میانگین گرفته می شود و به عنوان امتیاز آن زیر معیار تعریف می شود. سپس از این امتیازهای زیر معیارهای هر معیار میانگین گرفته می شود و امتیاز معیار مربوطه حاصل می شود. در انتها نیز امتیاز مربوط به هر معیار با یکدیگر جمع می شود و امتیاز حوزه مربوطه تعیین می گردد.
همچنین با استفاده از اعداد مربوطه می توان گزارش های دلخواه را در نرم افزار Qlikview ایجاد کرد. در زیر تصاویری از آن قابل مشاهده است: